Λίγα λόγια

Η Αιδηψός είναι ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση και είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια για τις ιαματικές πηγές της. Ο Αριστοτέλης και ο Ιπποκράτης επισκέφθηκαν την Αιδηψό και έγραψαν για τα οφέλη των ιαματικών πηγών της καθώς και για το ιδανικό κλίμα για θερμαλισμό.

Η λουτρόπολη της Αιδηψού παραμένει διάσημη για τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών της νερών σε όλο τον κόσμο από τα αρχαία χρόνια.

Από τις πηγές που θα συναντήσεις παντού στην πόλη αναβλύζει νερό πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και άλατα, όπως ράδιο και θειάφι και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα ιαματικά νερά της Ευρώπης

Θεραπεύουν παθήσεις όπως οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, ρευματοπάθειες, ριζίτιδες, τενοντίτιδες, χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και μετατραυματικές παθήσεις και αγκυλώσεις


Περισσότερα

 

Instagram #Edipsos

Χρησιμοποιήστε το hashtag Edipsos και βρείτε την Αιδηψό στο Instagram

Αναγνώριση

Επισκέπτες όπως ο Σύλλας, ο Μάρκος Αυρήλιος, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Γκρέντα Γκάρμπο, ο Τσόρτσιλ και ο Ομάρ Σαρίφ ταξίδεψαν μέχρι την Αιδηψό για να θεραπευτούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, με συνέπεια να κατατάσσουν αυτό το όμορφο και γαλήνιο μέρος σε ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα ιαματικά θέρετρα.

Η Αιδηψός όμως εκτός από τις διάσημες πηγές της, έχει να παρουσιάσει έναν παράδεισο φυσικής ομορφιάς για όσους αγαπούν την ηρεμία και την γαλήνη. Χτισμένη στους πρόποδες του καταπράσινου όρους Τελέθριο και δίπλα στα καταγάλανα νερά του βόρειου Ευβοϊκού συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα και για αυτό το λόγο θεωρείται ένας από τους καταλληλότερους προορισμούς για διακοπές όλο τον χρόνο.

Η αρχιτεκτονική της πόλης παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον με πολλά κτίρια διάσπαρτα από τις αρχές του 20ού αιώνα. Η Αιδηψός είναι εύκολα προσβάσιμη είτε οδικώς μέσω Χαλκίδας είτε με πλοίο από Αρκίτσα και από Γλύφα.


Περισσότερα