Αρχαιολογικοί χώροι - Μνημεία

Σπηλιά Σύλλα

Ένα από τα σωζόμενα ευρήματα της ρωμαϊκής περιόδου είναι τα λουτρά στη "Σπηλιά του Σύλλα". Βρίσκεται πίσω από το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ κοντά στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στον οικισμό των Λουτρών Αιδηψού. Η "σπηλιά" του Σύλλα είναι ένα μικρό οικοδόμημα με τρούλο. Ολόκληρο το κτίσμα έχει καλυφθεί από τις αποθέσεις των θειούχων υδάτων που αναβλύζουν στην περιοχή και δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για είσοδο σπηλιάς. Στην είσοδο της "σπηλιάς" βρίσκονται δύο ογκώδη βάθρα αγαλμάτων με επιγραφές προς τιμήν των Ρωμαίων αυτοκρατόρων Ανδριανού και Σεπτίμιου Σεβήρου αφιερωμένες από το δήμο Ιστιαίας. Το πρώτο φέρει και μεταγενέστερη επιγραφή προς τιμήν του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου του Βυζαντίου. Η "σπηλιά" συνδέθηκε με το Ρωμαίο στρατηγό Σύλλα, ο οποίος επισκεπτόταν τα λουτρά για θεραπεία.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Αρχαιολογική συλλογή Αιδηψού

Η αρχαιολογική συλλογή στεγάζεται στον ημιώροφο του Υδροθεραπευτηρίου του ΕΟΤ. Μερικά από τα ογκώδη εκθέματα βρίσκονται στους χώρους υποδοχής, στο ισόγειο. Στην κύρια είσοδο του κτιρίου στέκονται δύο ενεπίγραφα βάθρα προς τοπικούς άρχοντες της ρωμαϊκής Εύβοιας. Στο χώρο υποδοχής εκτίθεται η πλάκα με τα σύμβολα του μυθικού ήρωα Ηρακλή, το τόξο και τη λεοντή και υπερφυσικό άγαλμα ιματιοφόρου άνδρα του 2ου - 3ου αιώνα μ.Χ.. Στον ημιόροφο, στον προθάλαμο της αίθουσας που εκτίθεται η συλλογή, βρίσκεται θραύσμα επιτύμβιας στήλης του 4ου αιώνα π.Χ. από τα Γιάλτρα, που παρουσιάζει γυμνό νέο και τμήμα ρωμαϊκού αγάλματος του Ηρακλή. Στη συλλογή παρουσιάζονται στοιχεία από το προϊστορικό παρελθόν της περιοχής, κυρίως ευρήματα από τις ανασκαφές στον προϊστορικό οικισμό του Κουμπιού, λόφου 2 χλμ. βόρεια των Λουτρών Αιδηψού. Εκτίθενται δείγματα κεραμικής από τους γεωμετρικούς έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους από το Καστέλι Γιάλτρων και από ανασκαφές σε οικόπεδα στο κέντρο των Λουτρών Αιδηψού. Φιλοξενούνται ακόμα το μυκηναϊκό ξίφος που βρέθηκε στην περιοχή του οικισμού Καστανιώτισσας του δήμου Ιστιαίας, πελέκεις και σμίλες από το όρος Καντήλι.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Το Κύμα

Αυτό το όμορφο κτίσμα μέσα στην θάλασσα στηριζόμενο σε κολόνες κάποτε ήταν το πιο πολυσύχναστο καφενείο της Αιδηψού. Το σήμα κατατεθέν της Αιδηψού μετά από προσπάθειες ετών από τοπικούς παράγοντες και απλούς πολίτες το 2012 μπήκε στο ΕΣΠΑ. Αναστυλώθηκε και παραδόθηκε το 2016 και ως σημείο πολιτισμού συνεχίζει την επικοινωνία του με τους επισκέπτες.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Ξενοδοχεία Ηράκλειον και Στάδιο

Τα ξενοδοχεία αυτά είναι από τα πρώτα που χτίστηκαν την πρώιμη εποχή της νεότερης ιστορίας της Αιδηψού. Με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία είναι αξιοθαύμαστα στολίδια για την Αιδηψό. Το Στάδιο λειτουργεί ακόμα, το Ηράκλειο λειτουργούσε μέχρι και το 2010. Η αρχιτεκτονική και ιστορική τους αξία είναι αυτή που εξυμνείται από τους τουρίστες που τα επισκέπτονται.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Παλιό Υδροθεραπευτήριο

Το υδροθεραπευτήριο που έκανε την Αιδηψό γνωστή σε όλο τον κόσμο. Σήμερα είναι ένα στολίδι που μπορείς να επισκεφθείς τους εξωτερικούς χώρους με την βλάστηση και το σιντριβάνι αλλά όχι το εσωτερικό στο οποίο γίνονται προσπάθειες να αναστηλωθεί και να καταστεί επισκέψιμο.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Ρωμαϊκά Λουτρά Γιάλτρων

Η μικρή αυτή πόλη, που δεν απέχει πολύ από την Αιδηψό, είχε κάποτε επίσης, σημαντικά ιαματικά λουτρά. Σήμερα δεν παραμένουν παρά μόνο ελάχιστα τμήματα από τα αρχαία λουτρά κατά μήκος της παραλίας. Οι επισκέπτες όμως μπορούν ακόμα να ρίξουν μια βουτιά στα ιαματικά νερά.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Ιερό της Άρτεμης της Προσηώας

Ακριβώς έξω από το μικρό χωριό του Πευκί, πάνω σε ένα λόφο, σώζονται τα ερείπια του αρχαϊκού ναού που αποτίει φόρο τιμής στη θεά Άρτεμη. Χτίστηκε πιθανόν κατά τη διάρκεια του 3ου ή του 4ου αιώνα π.Χ. με τις περιστύλιες επιγραφές να κάνουν αναφορές στους χορούς και τα τελετουργικά της γιορτής που επακολούθησε η νίκη των Ελλήνων στη ναυμαχία του Αρτεμισίου. Από εδώ μπορούμε να παρατηρήσουμε το ακρωτήριο Αρτεμισίου, μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς εδώ οι Αθηναίοι νίκησαν τους Πέρσες το 480 π.Χ., με επικεφαλή τον Ξέρξη. Είναι επίσης γνωστό για τα παρορμητικά νερά του, τα οποία έχουν παρασύρει πολλού ναυτικούς στο πρόωρο τέλος τους.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή στην Ελλάδα από ταριχευμένα πουλιά, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από θηλαστικά, ερπετά, αμφίβια, έντομα, πετρώματα, ορυκτά, απολιθώματα και κοχύλια. Το κέντρο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει το κοινό για την πλούσια φυσική και γεωλογική ιστορία της περιοχής, καθώς και να ενθαρρύνει τόσο τους επισκέπτες του, όσο και τους κατοίκους της περιοχής να παίξουν ενεργό ρόλο στη προστασία του περιβάλλοντος.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Πύργος Δροσίνη

Στο χωριό Γούβες ο Πύργος Δροσίνη στέγασε τον Έλληνα ποιητή Γεώργιο Δροσίνη. Το διώροφο κτήριο με πέτρινους τοίχους χτίστηκε 50 χρόνια πριν τη γέννηση του ποιητή από έναν σκλάβο, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής, ο οποίος κέρδισε την ελευθερία του ως ανταπόδοση για το σπουδαίο του έργο. Ο πύργος είναι ενετικής αρχιτεκτονικής και παραμένει αρκετά καλά διατηρημένος αν και απαιτούνται μικρές συντηρήσεις.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Ταύρος Ωρεών

Μαρμάρινο άγαλμα που απεικονίζει ταύρο σε φυσικό μέγεθος όρθιο σε στάση επίθεσης. Το άγαλμα το έβγαλαν από τη θάλασσα στο λιμάνι των Ωρεών το 1965 και άνηκε σε επιτύμβιο μνημείο του 4ου αιώνα π.Χ.

Ξενοδοχείο Καστρί Archaeology

Παραλίες

Παραλίες με ψιλή άμμο, καταγάλανο χρώμα, ήρεμες και ζεστές στη δυτική πλευρά ιδανικές για οικογένειες, αμμουδερές παραλίες με βαθιά νερά, ρεύματα και βλέμμα στο Αιγαίο ιδανικές για θαλάσσια σπορ στη βόρεια πλευρά και με βότσαλο στην ανατολική.

Πόρτο Πεύκο

Μαγευτικό τοπίο με ψιλή άμμο και κρυστάλλινα νερά σε ένα καταπράσινο κόλπο μέσα στα πεύκα με θέα την Αιδηψό. Με οργανωμένο beach bar σε απόσταση 8 km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Χρυσή Ακτή

Μετά από μια απίστευτη διαδρομή απολαμβάνοντας τη θέα του Β. Ευβοϊκού και τις γαλαζοπράσινες αποχρώσεις θα φτάσετε στη Χρυσή Ακτή δίπλα από το CLUB MED. Κατά πολλούς η πιο όμορφη παραλία με χρυσή άμμο και φυσική σκιά από τα πεύκα. Μπορείτε να κάνετε water sports και να και να απολαύσετε cocktails στο ομώνυμο beach bar. 16 km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Μονόπετρα

Οι πιο μεγάλοι λένε ότι για να πας στην μονόπετρα πρέπει να είσαι παιδί. Απομονωμένη παραλία όπου για να φτάσεις πρέπει να διασχίσεις ένα μονοπάτι κρυμμένο πίσω από το Στάδιο. Αξίζει τον κόπο αφού είναι η πιο όμορφη παραλία και μπορείς να απολαύσεις το ανατολικό κομμάτι της Αιδηψού.

Ξενοδοχείο Καστρί

Πλαζ και Παραλία Θέρμαι Σύλλα

Στο ανατολικό κομμάτι της Αιδηψού βρίσκεται η οργανωμένη παραλία της Αιδηψού με τους δύο καταρράκτες ιαματικού νερού που προσφέρονται για θαλασσοθεραπεία. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται η παραλία του Θερμαί Σύλλα που αποτελείται από λευκό αμμόχαλκο. Η φυσική διάβρωση της παραλίας την καθιστά μια από τις πιο εντυπωσιακές της περιοχής αφού μπορείς να απολαύσεις τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν μέσα στη θάλασσα. Συναντάς ένα μείγμα από θαλάσσιο και πλούσιο ιαματικό νερό , κάνοντας τα νερά ζεστά όλο το χρόνο.

Ξενοδοχείο Καστρί

Άγιος Νικόλαος

2 χιλιόμετρα από τα Λουτρά της Αιδηψού συναντάς την αμμουδερή παραλία του Αγίου Νικολάου όπου μπορείς να απολαύσεις ολόφρεσκα ψάρια και τσίπουρα δίπλα στο κύμα.

Ξενοδοχείο Καστρί

Φτέρη - Ριβιέρα

Μεγάλη σε μήκος παραλία με άμμο ζεστά και ρηχά νερά. Συναντάς beach bars με waters sports και ψαροταβέρνες ιδανικά και για οικογένειες και για νεανικό κοινό. 5χ km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Μύλος

Για όσους θέλουν την ηρεμία τους αυτή η παραλία είναι ιδανική. Συναντάς κρυστάλλινα βαθιά νερά σε αμμουδιά με χρυσή άμμο . Μόλις 11 km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Κάβος

Μεγάλη σε μήκος παραλία με άμμο και βότσαλα στο τέλος βορειοδυτικά της Εύβοιας απέναντι από τα Λιχαδονήσια. Υπάρχουν beach bars και παραλιακές ταβέρνες που προσφέρουν ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εντυπωσιακά είναι τα μεγάλα δέντρα που καλλιεργούνται πάνω από την παραλία. 30 km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Λιχαδονήσια

Οι Λιχάδες οι Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 νησίδων και βρίσκονται μεταξύ του οικισμού της Λιχάδας από την πλευρά της Εύβοιας και των Καμένων Βούρλων από την πλευρά της Φθιώτιδας. Είναι αποτέλεσμα ηφαιστειακής δραστηριότητας και ένα μεγάλο μέρος τους βυθίστηκε από ένα μεγάλο σεισμό που πραγματοποιήθηκε το 426 π.Χ. Στις μέρες μας τα Λιχαδονήσια αποτελούν ιδανικό τουριστικό προορισμό για μονοήμερες κρουαζιέρες για να απολαύσουμε τη χρυσή άμμο, τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτο ομορφιάς τοπίο. Εκεί θα φτάσετε είτε οδικώς μέχρι τον Κάβο και από εκεί με καραβάκια ανά μία ώρα είτε με το καραβάκι Χαράλαμπος που πραγματοποιεί μονοήμερες καθημερινές κρουαζιέρες από το λιμάνι της Αιδηψού. Η διαδρομή με τα καραβάκια περιλαμβάνει ξενάγηση στις νησίδες και στο ναυάγιο και αν είσαστε τυχεροί θα συναντήσετε τις φώκιες που μένουν στην περιοχή. Η περιοχή είναι ιδανική για υποβρύχιο ψάρεμα και καταδύσεις.

Ξενοδοχείο Καστρί

Πάντερμος

Αμμώδης παραλία με ομώνυμο beach bar 7 km από Αιδηψό. Γνωστή και για το Πάντερμος Free Festival που διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο.

Ξενοδοχείο Καστρί

Νησιώτισσα

Αυτή η αμμώδης παραλία με τα καταγάλανα ρηχά νερά και θέα το νησάκι με τα ερείπια ενός αρχαίου πύργου στην κορυφή εγκλωβίζει τους επισκέπτες αποτελεί πολύ καλή επιλογή . Μπορείτε να κολυμπήσετε μέχρι το νησάκι με προσοχή στα βράχια. Στην καντίνα της παραλίας μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ ή κάποιο σνακ. Βρίσκεται 10 km από Αιδηψό λίγο πριν το Νέο Πύργο.

Ξενοδοχείο Καστρί

Παραλία Νέος Πύργος

Μεγάλη παραλία με άμμο και ψιλό χαλίκι. Υπάρχουν ψαροταβέρνες και το Bazaar Beach club δίπλα στη θάλασσα που λειτουργεί όλο το 24ώρο. 12 km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Κανατάδικα

Μεγάλη ακρογιαλιά με χοντρή άμμο και ψιλό χαλίκι βορειότερα της Ιστιαίας. Αποτελούν προορισμό για τους τουρίστες που μπορούν να βρουν μεζεδοπωλεία, ταβέρνες και beach bar πάνω στη θάλασσα.

Ξενοδοχείο Καστρί

Παραλία Πευκί

Ίσως η πιο μεγάλη οργανωμένη παραλία στη Βόρεια Εύβοια. Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει όποιο κομμάτι του αρέσει αφού διαθέτει ψιλή άμμο, βότσαλο και μικρές πέτρες. Ιδανική για θαλάσσια σπορ. 31 km από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Άγιος Νικόλαος - Ελληνικά

Από τις πιο τουριστικές παραλίες με θέα το εκκλησάκι του Άγιου Νικολάου στη κορυφή της νησίδας. Μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας πάνω στο κύμα στα ταβερνάκια της περιοχής. Με ρηχά νερά είναι ιδανική για οικογένειες. Βρίσκεται σε απόσταση 46 χιλιόμετρα από τα Λουτρά Αιδηψού μέσω Ιστιαίας.

Ξενοδοχείο Καστρί

Παραλία Ψαροπούλι

Στην οργανωμένη αιγαιοπελαγίτικη παραλία μπορείς να απολαύσεις το φυσικό πλούτο της περιοχής. Φάτε στα ταβερνάκια του χωριού και σίγουρα θα φύγετε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Βρίσκεται σε 2,5 χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο του χωριού Βασιλικά και 53 από Αιδηψό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Παραλία - Αγίας Άννας

Με φόντο το Αιγαίο η παραλία της Αγίας Άννας έκτασης 3-4 χιλιομέτρων αποτελεί πολύ καλή επιλογή για μπάνιο. Καθαρή πάντα με ψιλή άμμο και ψιλό χαλίκι σας προσκαλεί. Ξαπλώστρες και ομπρέλες συναντάς μόνο στην πλευρά του οικισμού. Η απόσταση από τα Λουτρά Αιδηψού είναι 47 χλμ μέσω Λίμνης.

Ξενοδοχείο Καστρί

Παραλία Ροβιές

Οργανωμένη παραλία που εκτείνεται στα όρια του ομώνυμου χωριού. Συναντάς χοντρή άμμο και ψιλό χαλίκι. Βρίσκεται 20 χλμ νοτιοανατολικά της Αιδηψού.

Ξενοδοχείο Καστρί

Παραλία Ήλια

Με θέα τον Βόρειο Ευβοϊκό η παραλία του ομώνυμου γραφικού χωριού σε καλεί να απολαύσεις το μπάνιο σου. Ψιλό χαλίκι και βαθιά καθαρά νερά είναι τα χαρακτηριστικά της. Γνωστή για τις ψαροταβέρνες της. Βρίσκεται 8 χλμ νοτιοανατολικά της Αιδηψού.

Ξενοδοχείο Καστρί

Δραστηριότητες

Πλούσια σε φυσική ομορφιά Βόρεια Εύβοια μπορεί να μας χαρίσει ένα πλούσιο φάσμα δραστηριοτήτων. Το όρος Τελέθριο προσφέρεται για κάθε είδους αθλητική δραστηριότητα, από αναβάσεις και ορειβασία μέχρι ποδήλατα και μηχανοκίνητα.

Ποδηλασία

Η Αιδηψός είναι μια ιδανική πόλη για ποδήλατο. Ενοικιάζοντας ποδήλατο μπορείς να απολαύσεις το βορειοδυτικό κομμάτι της πόλης που είναι ιδιαίτερα γραφικό ή ακολουθώντας το παραθαλάσσιο δρόμο να φτάσεις μέχρι τη Ριβιέρα. Για τους λάτρεις του mountain bike τα μονοπάτια του Τελέθριου όρους μπορούν να σας χαρίσουν απίστευτες διαδρομές μέσα στο δάσος.

Ξενοδοχείο Καστρί

Πεζοπορία

Τα όμορφα δάση της Βόρειας Εύβοιας προσφέρουν μονοπάτια () που θα σας ταξιδέψουν. Περπατήστε από τους καταρράκτες του Δρυμώνα στη κορυφή του όρους Ξυρού σε 4 ώρες απολαμβάνοντας θέα από τις Σποράδες μέχρι τα παράλια της Στερεάς, από το χωριό Ήλια στους καταρράκτες Δαφνοκούκι σε 1,5 ώρα με θέα το Βόρειο Ευβοικό, από το χωριό Λιχάδα στο εκκλησάκι του προφήτη Ηλία σε 2,5 αγναντεύοντας τα Λιχαδονήσια. Ακόμα ιδανικές διαδρομές για πεζοπορία προσφέρει η Καστανιώτισσα, οι Αγδίνες με τους καταρράκτες Κρέμαση, το φαράγγι του Νηλέα και πολλά ακόμη.

Ξενοδοχείο Καστρί

Καταδύσεις

Έμπειροι δύτες θα σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε το βυθό της βόρειας Εύβοιας. Στο Κάβο μπορείτε να ενοικιάσετε εξοπλισμό και να επισκεφτείτε ερείπια ενός οικισμού, ερείπια μιας εκκλησίας και ερείπια ενός ρωμαϊκού υδραγωγείου. Επίσης οργανωμένο diving center θα βρείτε στο Πευκί.

Ξενοδοχείο Καστρί

Θαλάσσια σπορ

Μπορείτε να απολαύσετε water sports στη Ριβιέρα στη Χρυσή Ακτή στα Κανατάδικα και στο Πευκί. Επίσης ιδανικές για windsurfing είναι οι παραλίες στα Κανατάδικα και στο Πευκί.

Ξενοδοχείο Καστρί

Ιππασία

Στο χωριό Καματριάδες, περιτριγυρισμένο από τα πλούσια δάση, 20 χιλιόμετρα από την Αιδηψό μπορείτε να κάνετε ιππασία με ένα από τα 13 άλογα. Τα μεγαλοπρεπή αυτά πλάσματα μπορούν να ξεναγήσουν κάθε επιπέδου αναβάτη στα δάση του Τελέθριου. Το ράντζο προσφέρει διαμονή και φαγητό αποτελώντας ένα ξεχωριστό προορισμό.

Ξενοδοχείο Καστρί

Θρησκευτικός τουρισμός

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα μοναστήρια της περιοχής και προσελκύουν πιστούς από όλο τον κόσμο. Σε λιγότερο από μια ώρα μπορείς να φτάσεις στο χωριό Προκόπι και στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου η οποία είναι η πιο γνωστή της περιοχής. Επίσης σε μισή ώρα μπορείς να φτάσεις στη Μονή του Όσιου Δαυίδ αφιερωμένη στη μνήμη της Μεταμόρφωσης της Σωτήρος. Αυτή η σημαντική μονή, γιορτάζει 1η Νοεμβρίου και στο χώρο της υπάρχουν κατακόμβες, που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί καθώς και ένα μικρό εκκλησάκι χτισμένο σε μία σπηλιά, λίγο πιο μακριά από τη μονή. Τέλος, στη περιοχή υπάρχουν και άλλες αξιόλογες μονές όπως η μονή Αγίου Γεωργίου στα Ήλια, η μονή Γαλατάκι στη Λίμνη και η Παναγία Ντινιούς έξω από την Ιστιαία.

Ξενοδοχείο Καστρί

Οινοτουρισμός

Για τους λάτρεις του οινοτουρισμού το οινοποιείο Βρυνιώτης ενδείκνυται. Το όμορφο και σύγχρονο αυτό οινοποιείο βρίσκεται στα Γιάλτρα και είναι ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου. Ο επισκέπτης ξεκινάει μια ξενάγηση στους χώρους του οινοποιείου με την απίστευτη θέα στο Βόρειο Ευβοϊκό και συνεχίζει στο χώρο γευσιγνωσίας όπου μπορεί να δοκιμάσει και να προμηθευτεί τα προϊόντα του οινοποιείου.

Ξενοδοχείο Καστρί

Προτάσεις

Κρουαζιέρα στα Λιχαδονήσια

Σχεδόν κάθε μέρα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το καραβάκι Χαράλαμπος πραγματοποιεί ημερήσιες κρουαζιέρες στα Λιχαδονήσια από το λιμάνι της Αιδηψού. Ξεκινά στις 10:00 και έπειτα από μια ωριαία περίπου ξενάγηση στο Βόρειο Ευβοϊκό, στο ναυάγιο και στο εντυπωσιακό σύμπλεγμα νησιών, αποτέλεσμα ηφαιστειακής έκρηξης, σας αφήνει στη Στρογγυλή το μεγαλύτερο νησί . Στο καταπράσινο αυτό νησάκι θα απολαύσετε το τοπίο και το μπάνιο σας. Ύστερα από μια γεμάτη μέρα αναχωρείτε για επιστροφή στις 16:00.

Ξενοδοχείο Καστρί

Κρουαζιέρα στη Σκιάθο

Από το λιμάνι στο Πευκί πραγματοποιούνται μονοήμερες κρουαζιέρες για Σκιάθο. Το καραβάκι αναχωρεί 9:00 και ύστερα από μια ώρα και ένα τέταρτο φτάνετε στη γραφική πόλη της Σκιάθου για να την απολαύσετε. Ύστερα αναχωρείτε για κολύμπι στις Κουκουναριές , μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Ελλάδος. Αναχώρηση κατά της 18:00 και επιστροφή στο Πευκί.

Ξενοδοχείο Καστρί

Γύρος Βόρειας Εύβοιας

Η φύση με τις ανυπέρβλητες ποικιλίες της σε θάλασσα και βουνό θα κάνει αυτόν το γύρο αξέχαστο για τον επισκέπτη της Αιδηψού και της Εύβοιας. Τα γραφικά χωριά, οι προκλητικές αμμουδιές, η πανέμορφη Λίμνη, η Αγία Άννα της παράδοσης η υπέροχη παραλία του Αγίου Νικολάου, οι πευκόφυτες ακτές των Βασιλικών και των Ελληνικών, το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς, οι Γούβες με τον Πύργο του Δροσίνη, το ιστορικό Αρτεμίσιο με τις ομορφιές του, είναι μερικά μόνο από αυτά που αξίζει να επισκεφτούμε. Οι επιλογές για το χρόνο διάρκειας αυτής της εκδρομής ανήκουν στον επισκέπτη. Είναι βέβαιο όμως ότι θα δυσκολευτεί πολύ σε αυτό του το έργο. Προτεινόμενη διαδρομή Αιδηψός- Νησιώτισσα- Νέος Πύργος- Ωρεοί- Πευκί- Γούβες- Ελληνικά- Βασιλικά- Αγία Άννα- Λίμνη- Ροβιές- Ήλια - Αιδηψός

Ξενοδοχείο Καστρί

Γύρος Βόρειου Ευβοϊκού

Ακολουθείστε με το αυτοκίνητό σας το παραλιακό δρόμο από Αιδηψό προς τα Γιάλτρα. Ύστερα από μια πανέμορφη διαδρομή, όπου πραγματικά τα δέντρα σταματούν στη θάλασσα, και ενώ έχετε συναντήσει τις παραλίες Αγίου Νικολάου, Ριβιέρας και Πόρτου Πεύκου θα φτάσετε στο οινοποιείο Βρυνιώτη στα Γιάλτρα. Ύστερα από τη ξενάγηση αναχωρήστε για την Χρυσή Ακτή για να απολαύστε το μπάνιο σας. Αν έχετε όρεξη μπορείτε να φτάσετε μέχρι τον Κάβο όπου μπορείτε είτε να φάτε στις ψαροταβέρνες είτε να περάσετε απέναντι στα Λιχαδονήσια.

Ξενοδοχείο Καστρί

Επίσκεψη στους καταρράκτες Δρυμώνα

Σε 45’από την Αιδηψό αμέσως μετά τη μονή του Οσίου Δαυίδ θα φτάσετε στους καταρράκτες του Δρυμώνα που συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης ομορφιάς. Το δασαρχείο της περιοχής έχει κατασκευάσει με φυσικά υλικά κορμούς δέντρων και σχοινιά, γέφυρες και στηρίγματα, προκειμένου να απολαύσει ο περιηγητής τις ανεπανάληπτες υδατοπτώσεις μέσα από μια σύντομη οδοιπορική διαδρομή κατάλληλη για όλους. Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του από ύψος 15 μέτρων σε μια κρυστάλλινη λίμνη κυκλωμένη από βράχια και δάσος. Η κατάφυτη αυτή λίμνη είναι μεγάλης οικολογικής αξίας λόγω του πυκνού ελατοδάσους που την περιβάλλει και συνδυάζετε με τα σπάνιας ομορφιάς μαύρα πεύκα. Μετά επισκεφτείτε την αμφιθεατρική Λίμνη. Απολαύστε το αιγαιοπελαγίτικο στυλ της και τα μικρά σοκάκια της.

Ξενοδοχείο Καστρί

Μονοήμερες εκδρομές σε Αθήνα, Δελφούς και Μετέωρα

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε την εκδρομή σας σε αυτούς τους κοντινούς δημοφιλείς προορισμούς. Επίσης ταξιδιωτικά γραφεία της περιοχής διοργανώνουν μονοήμερες εκδρομές.

Ξενοδοχείο Καστρί